Anumite telefoane Huawei și Honor văd aplicația Google ca pe un virus

31.10.2023
Anumite telefoane Huawei și Honor văd aplicația Google ca pe un virus

Anumiți utilizatori de telefoane Huawei sau Honor au fost surprinși atunci când dispozitivele lor au identificat aplicația Google ca fiind un virus.

Surprins și în capturi de ecran, fenomenul care a blocat accesul la serviciile Google s-a dovedit a fi o alarmă falsă. Reprezentanții Huawei au dat vina pe Avast, furnizorul aplicației antivirus preinstalată pe dispozitivele vândute sub brandul Huawei și Honor. Compania spune că, din cauza unor modificări în aplicația Google, aplicația de antivirus a declanșat în mod eronat o alertă.

Compania lucrează la remedierea situației, funcționalitatea aplicației Google urmând să fie restabilită printr-o actualizare bazei de date a antivirusului Avast. Utilizatorii au început să raporteze probleme pe Reddit, Google Support și diverse alte forumuri.

Utilizatorii se confruntă cu notificarea „aplicația este infectată” și o etichetează drept virus „TrojanSMS-PA”. Solicitarea spune că aplicația are capacitatea de a trimite mesaje SMS fără consimțământul utilizatorului și prezintă un risc legat de asta. Utilizatorii au introdus aplicația prin alte aplicații antivirus, cum ar fi Norton și Sophos, și nu a fost semnalată ca o aplicație dăunătoare.

După cum bine știm, aplicațiile Google nu sunt disponibile oficial pentru smartphone-urile Huawei din cauza interdicției din SUA. Există modalități de a le pune în funcțiune, cum ar fi prin GSpace, dar nici măcar nu le puteți încărca într-un mod normal, deoarece nu vor funcționa fără Serviciile Google. Trebuie să utilizați un emulator precum GSpace.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult