Aplicația Bolt Food este acum disponibilă și în Huawei AppGallery

27.04.2021
Aplicația Bolt Food este acum disponibilă și în Huawei AppGallery

Probabil cea mai mare problemă a telefoanelor Huawei din ultimii doi ani este lipsa aplicațiilor populare de pe magazinul de aplicații AppGallery. După imposibilitate de a folosi serviciile Google, Huawei a investit eforturi mari în dezvoltarea acestei platforme, atrăgând unele dintre cele mai importante servicii, în special dintre cele locale, dar și multe de rang internațional. Cel mai recent serviciu disponibil pe AppGallery este Bolt Food, serviciul de livrări la domiciliu de mâncare operat de Bolt.

Utilizatorii de Huawei pot descărca Bolt Food din magazinul oficial

Aplicația Bolt era deja disponibilă pe AppGallery de ceva vreme, fiind una dintre cele mai importante aplicații de transport disponibilă pe magazinul Huawei. Acum însă, compania oferă oficial și aplicația de livrări de mâncare, oferind astfel servicii complete pentru utilizatorii de telefoane Huawei, și nu numai. Asta pentru că magazinul AppGallery este disponibil și pe alte telefoane.

Chiar dacă există acum Bolt și Bolt Food, alte servicii alternative, precum Uber, de exemplu, nu se regăsesc în oferta AppGallery. De altfel nici rețele de socializare precum cele de la Facebook (Messenger, Instagram, WhasApp, etc.) nu sunt în AppGallery, probabil pentru că sunt de origine americană. Companiile americane au nevoie de o licență specială din partea Departamentului de Comerț al SUA pentru a putea avea relații comerciale cu Huawei. Unele companii, precum Intel sau Microsoft, au primit licențe, în timp ce altele, precum Google, nu.

Asta nu înseamnă că nu poți instala aplicații din alte surse decât AppGallery pe dispozitive Huawei. Aplicațiile care nu sunt dependente de serviciile Google funcționează dacă sunt instalate în format APK din alte magazine neoficiale sau direct de pe site-ul oficial.

Aplicația Bolt Food va fi disponibilă mai întâi în AppGallery în varianta din Europa, după care va fi disponibil și în alte regiuni, unde, desigur, există servicii Bolt. Compania spune că fanii au fost cei care au cerut Bolt Food pe AppGallery, această aplicație având peste 2.000 de cereri, fiind una dintre cele mai „dorite” aplicații de până acum. Aplicația de pe AppGallery folosește Huawei Mobile Services și a fost special actualizată pentru acestea. Download-ul „cântărește” 39 MB.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult