Aplicația Google Drive pentru iOS poate fi securizată prin Face ID sau Touch ID

05.05.2020
Aplicația Google Drive pentru iOS poate fi securizată prin Face ID sau Touch ID

Aplicațiile Google Drive pentru sistemele de operare iOS și iPadOS pot fi acum securizate prin Face ID sau Touch ID.

Funcția, numită Privacy Screen, le permite utilizatorilor să dea telefonul cuiva (de exemplu unui copil, ca să se joace) fără să le fie teamă că persoana respectivă accesează fișiere sensibile din cloud.

În acest moment, Privacy Screen permite blocarea accesului la întregul Google Drive, nu la directoare sau fișiere individuale, potrivit Apple Insider.

Sperăm că funcția va fi introdusă în curând și pe Android. Aplicația pentru acest sistem de operare a fost actualizată ultima dată pe 17 aprilie, anul curent.

Google Drive este unul dintre cele mai populare servicii pentru stocarea și sincronizarea de fișiere în cloud. Platforma oferă o capacitate de stocare gratuită de 15 GB, nu include reclame și nu are restricții pentru dimensiunea fișierelor încărcate sau banda folosită.

În cazul în care vă doriți mai mult spațiu, vă recomandăm top cinci servicii cloud cu cea mai mare capacitate de stocare gratuită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult