Aplicația Google Messages va putea transcrie toate mesajele vocale pe care le primești

18.09.2022
Aplicația Google Messages va putea transcrie toate mesajele vocale pe care le primești

Curând, nu va mai trebui să asculți fiecare mesaj vocal primit de la „acea” persoană prea comodă pentru a-ți scrie direct, aplicația Google Messages primind abilitatea de a transcrie toate mesajele vocale pe care le primești.

Intenționată ca o alternativă de folosit în momentele cât din motive obiective nu poți scrie mesajul respectiv (ex. ești la volan), opțiunea pentru trimiterea de mesaje vocale este deseori abuzată de utilizatori care, din comoditate, ajung să trimită doar astfel de mesaje. Adăugând la frustrarea celor care primesc astfel de mesaje, expeditorul care nu mai depune efort cu redactarea mesajelor în formă text ajunge să petreacă mult prea mult timp înregistrând respectivele mesaje, irosind tot la fel de mult timp și pentru persoana care trebuie să le asculte la celălalt capăt.

Google Messages

Venind să rezolve acest inconvenient, Google va adăuga în aplicația Messages opțiunea de transcriere a mesajelor vocale, folosind aceeași tehnologie de recunoaștere vocală ar putea-o folosi pentru a dicta mesajul de la bun început.

Din păcate, chiar și după conversia automată la formă text, unele mesaje vocale tot vor trebui ascultate măcar parțial, tehnologia de recunoaștere vocală funcționând corespunzător doar cu înregistrările suficient de clare, vorbitul în șoaptă sau zgomotele ambiante foarte puternice afectând negativ acuratețea transcrierilor rezultate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult