Aplicaţia Google Phone pentru Android primeşte filtru pentru redirecţionarea apelurilor nesolicitate

23.07.2018
Aplicaţia Google Phone pentru Android primeşte filtru pentru redirecţionarea apelurilor nesolicitate

Apelurile telefonice nesolicitate, primite pentru promovarea a diverse produse şi servicii, vor putea fi blocate automat pe telefoanele cu sistem Android, bifând o simplă setare în aplicaţia de apelare.

Funcţionând pe baza unei liste actualizate permanent cu numere de telefon din categoria SPAM, noua setare din aplicaţia Phone ar trebui să scadă drastic numărul apelurilor nesolicitate. Direcţionate automat spre căsuţa vocală, apelurile pot ascultate ulterior, dacă suspectăm ratarea unui apel important. Însă cei mai mulţi utilizatori vor ajunge să rezolve problema notificărilor despre căsuţa vocală ştergând mesajele primite fără a le mai asculta.

Spre deosebire de alte numere blocate la cerere, apelurile identificate de aplicaţia Google Phone ca fiind nedorite nu sunt anunţate prin mesaje de notificare sau alerte afişate pe ecran, singurul indiciu lăsat pe telefon fiind apariţia numărului respectiv în lista de apeluri recente.

Actualizată la ultima versiune disponibilă, aplicaţia Google Phone poate fi setată pentru blocarea apelurilor telefonice de tip publicitar bifând opţiunile Caller ID şi Spam, nou apărute în meniul Settings. Utilizatorii pot contribui la îmbunătăţirea funcţiei de filtrare şi adăugând manual numere de telefon, folosind opţiunea Block/report spam.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult