Aplicaţia Google Podcasts a fost lansată pe iOS. Oferă o alternativă cross-platform la soluţia Apple

25.03.2020
Aplicaţia Google Podcasts a fost lansată pe iOS. Oferă o alternativă cross-platform la soluţia Apple

Podcast-urile există şi au fost popularizate datorită iPod-urilor, vechile playere portabile de muzică de la Apple, care au stat chiar şi la baza numelui acestui tip de content (iPod cast -> podcast). De-a lungul timpului au apărut mai multe platforme de distribuţie care oferă podcast-uri, însă niciuna nu a reuşit să depăşească Apple Podcasts în popularitate. În ultimii câţiva ani însă, odată cu intrarea podcast-urilor în mainstream, platforme precum Spotify au început să crească pe acest segment, iar acum şi Google doreşte o expansiune în acest domeniu. Astfel, începând de astăzi, serviciul Google Podcasts este disponibil şi pe iOS.

Google Podcasts este o platformă relativ nouă, fiind lansată în urmă cu mai puţin de doi ani. Aceasta a fost disponibilă iniţial doar în anumite regiuni, însă Google a deschis porţile către mai multe ţări în timp. De altfel, Google a promis încă de anul trecut o versiune a aplicaţiei pentru browser şi iOS, pe lângă cea de Android, însă aceasta a întârziat să apară.

Acum, odată cu lansarea unui update pentru aplicaţia originală, care schimbă complet interfaţa, Google Podcasts este disponibil şi pe iOS. Într-o mişcare similară cu lansarea Apple Music pe Android, sau YouTube Music pe iOS, Google speră ca utilizatorii săi să devină confortabili pe serviciile sale, chiar dacă probabil că schimbă hardware-ul de pe care le accesează.

Avantajele folosirii Google Podcasts pe iOS sunt clare în special pentru cei care folosesc mai multe platforme software. Dacă ai doar iPhone, însă foloseşti în rest un PC, sau un Chromebook, sau chiar o tabletă cu Android, probabil că ascultarea podcast-urilor prin serviciul Google este mai confortabil, întrucât conţinutul rămâne sincronizat între dispozitive. Singura alternativă pentru ascultarea podcast-urilor de pe Apple Podcasts pe PC este instalarea iTunes, ceva ce mulţi utilizatori preferă să nu facă decât în cazuri în care au nevoie (pentru transfer de muzică, backup local de iOS sau restaurarea completă a software-ului).

Pe lângă asta, Apple Podcasts nu există pe Chrome OS sau pe Android, deci nu poţi asculta podcast-urile la care eşti abonat pe alte dispozitive.

Asemeni tuturor aplicaţiilor Google, şi Google Podcasts are o interfaţă plată, inspirată de celebrul Material Design al companiei, cu un „look” aerisit şi secţiuni organizate pe tab-uri. Puteţi descărca Google Podcasts acum din App Store, atât pe iPhone, cât şi pe iPad. Versiunea de iPad nu este însă nativă, fiind doar o versiune de telefon care poate fi mărită la dimensiunea ecranului tabletei. Totuşi, aplicaţia funcţionează perfect chiar şi în acest mod limitat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult