Aplicaţia Netflix pentru mobil poate reda acum conţinut HDR pe LG G6

11.05.2017
Aplicaţia Netflix pentru mobil poate reda acum conţinut HDR pe LG G6

Noile smartphone-uri de top de la LG, Samsung şi Sony sunt echipate cu ecrane capabile să afişeze conţinut video HDR, însă până în prezent nu existau servicii de streaming care să ofere şi clipuri cu o paletă de culori extinsă. Netflix este primul care oferă un update pentru aplicaţia sa pentru Android, însă momentan doar suportul pentru LG G6 este oficial, utilizatorii de Galaxy S8 fiind nevoiţi să mai aştepte.

Conţinutul HDR de pe Netflix este disponibil deja de mai multă vreme pe televizoarele inteligente, fiind disponibile doar în rezoluţii 4K. Astfel, cei care doresc să redea conţinut HDR au nevoie de cel mai scump abonament de la Netflix, care în acest moment costă 12 euro. Acesta vine şi cu alte beneficii pe lângă rezoluţie extinsă şi o paletă de culori mai mare, oferind posibilitatea de a folosi un singur cont pe patru dispozitive simultan.

Utilizatorii de LG G6 primesc astfel posibilitatea de a reda filme şi seriale în HDR (majoritatea care beneficiază de suport pentru HDR sunt realizate chiar de Netflix), însă doar dacă au şi cel mai scump abonament de la Netflix. De asemenea, rezoluţia redată pe smartphone nu va fi 4K, ci QHD, întrucât display-ul telefonului nu poate reda mai mult. În afară de suportul pentru noul smartphone de la LG, aplicaţia Netflix nu primeşte funcţii noi odată cu noul update.

Cu siguranţă însă Netflix va lansa suport pentru redarea de filme cu HDR şi pentru alte dispozitive în viitorul apropiat, Galaxy S8 fiind probabil următorul pe listă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult