Aplicațiile tale preferate de la Google sunt disponibile pe telefoanele HUAWEI prin intermediul AppGallery

21.05.2023
Aplicațiile tale preferate de la Google sunt disponibile pe telefoanele HUAWEI prin intermediul AppGallery

Oferta de aplicații din AppGallery, cel de-al treilea magazin la nivel global, este în continuă expansiune, iar, de curând, au apărut și aplicații precum cele de la Google, care pot fi descărcate și rulate pe oricare dispozitiv de la HUAWEI. Acest lucru este posibil prin intermediul unei aplicații inovatoare numită Gbox, care se descarcă și instalează automat atunci când descarci o primă aplicație de la Google pe telefonul tău Huawei. Ține minte să păstrezi Gbox în telefonul tău astfel încât aplicațiile Google să funcționeze. Iată cum poți instala aplicații care beneficiază de pe urma compatibilității Gbox pe telefoanele HUAWEI.

Cum rulezi aplicații Google pe telefonul tău HUAWEI

Instalarea unei aplicații care funcționează pe baza serviciilor Google este simplă. Am testat această capabilitate pe un telefon HUAWEI P60 Pro, noul flagship al companiei, iar totul a funcționat fără probleme.

Huawei AppGallery icon

Din meniul principal, accesezi AppGallery și în căsuța de căutare introduci numele aplicației pe care vrei să o descarci. Fie că vrei să instalezi YouTube, Google Drive, Google Photos, sau una dintre aplicațiile Google Docs, toate sunt disponibile și pot fi instalate de aici. Imediat ce apeși pe butonul de instalare, în paralel va porni instalarea Gbox. Acest serviciu este necesar pentru a asigura compatibilitatea cu contul personal Google în aceste aplicații și este instalat doar prima dată. Atunci când instalezi o nouă aplicație de la Google, deja ai Gbox, iar instalarea va fi mult mai rapidă.

Huawei AppGallery Gbox install

După terminarea download-ului, poți accesa aplicațiile cu servicii Google și poți să te autentifici cu contul personal fără nicio limitare. De altfel, dacă ești deja logat într-una dintre aplicații, atunci când instalezi altele care necesită un cont Google, vei fi deja automat autentificat.

Este foarte important de menționat faptul că aplicația Gbox trebuie să rămână instalată pe telefonul tău pentru a asigura compatibilitatea cu toate aceste aplicații, deci nu trebuie să o ștergi, odată ce este instalată. Aceasta este o aplicație sigură, verificată de HUAWEI înainte de listarea pe AppGallery, așa cum se întâmplă cu toate aplicațiile care se găsesc în oferta magazinului.

Huawei AppGallery Gbox icon

Gbox este o aplicație terță, dezvoltată de compania Gbox Lab din Singapore. Puteți găsi mai multe informații despre aceasta pe site-ul oficial (https://www.gboxlab.com/).

Experiența de utilizare a aplicațiilor Google este excelentă pe HUAWEI P60 Pro

Am testat câteva dintre aceste aplicații, pe care le folosesc în activitatea mea de zi cu zi, iar experiența de utilizare este perfectă, fără întârzieri și fără erori.

Huawei AppGallery Gbox Google folder

Suita de aplicații Google Docs, care include Docs, Slides și Sheets este una pe care o folosesc în special atunci când lucrez, iar accesarea acestora de pe telefon îmi permite să îmi salvez noi idei, link-uri către subiecte interesante și să deschid documentele pe care le primesc pe e-mail. Cel mai des folosesc Docs și Sheets, iar pe acestea le-am testat cel mai intens. Am putut deschide fișierele salvate în contul meu de Google Drive și am deschis fișiere primite fără probleme. Astfel, pot confirma că și Google Drive funcționează perfect, putând urca sau descărca fișiere pe telefoanele Huawei.

YouTube și YouTube Music sunt unele dintre serviciile pe care le folosesc foarte des. Având abonament Premium, am acces la ele fără reclame, cât și redare în fundal pentru YouTube, sau în format Picture-in-Picture. Totul a funcționat perfect, exact așa cum mă așteptam. Redarea de clipuri video, inclusiv în format HDR a mers fără probleme.

Huawei AppGallery Gbox youtube premium

Google Maps este de asemenea o aplicație pe care cu toții o folosim aproape zilnic, fie pentru navigație la volan, fie pentru a găsi un loc în care vrem să ajungem cu transportul în comun, dacă vrem să verificăm review-uri pentru restaurante sau chiar numărul de telefon al unei afaceri. Atunci când ești autentificat pe Maps, ai acces la lista de locuri salvate drept favorite, cât și acces rapid pentru navigație către acestea.

Pe lângă acestea, pe care le folosesc cel mai des, există și alte aplicații Google pe care le poți descărca din AppGallery: Google, Google Photos, Google Translate, Google Classroom (pentru școală online), Google One și chiar Google Earth. Dar nu doar aplicațiile produse de Google folosesc serviciile sale.

Huawei AppGallery Gbox maps

Acum, poți instala pe telefoanele HUAWEI și alte aplicații precum Uber, Discord, Disney+, Duolingo, Dropbox, Airbnb, OneDrive de la Microsoft, Amazon Prime Video sau HBO Max. Practic, orice aplicație ai nevoie, fie că este pentru entertainment, productivitate, transport sau transferuri de fișiere, totul se găsește în AppGallery.

HUAWEI P60 Pro, un flagship veritabil, care vine cu AppGallery preinstalat

Recent lansat, noul Huawei P60 Pro este unul dintre cele mai interesante flagship-uri ale momentului. Acesta este echipat cu una dintre cele mai performante camere foto de pe piață (ba chiar cea mai bună, conform DxOMark). HUAWEI a introdus tehnologiile proprietare XMAGE care asigură o optică de cea mai înaltă calitate pentru obiectivele camerelor, dar și algoritmi avansați de procesare a imaginilor. Camera principală integrează hardware unic pe piață, permițând închiderea și deschiderea diafragmei în mai multe trepte între f/1.4 și f/4.0, pentru control mai precis al cantității de lumină captată.

Huawei P60 Pro Back handheld

Am testat deja acest model de curând (review) și am rămas impresionați în special de construcția de top, din materiale premium și de design-ul inedit, inspirat de piatră naturală al variantei Rococo Pearl. Acesta vine cu tot ceea ce ai nevoie în pachet, precum o husă, folie pe ecran și un încărcător rapid de 88W cu posibilitatea de a încărca orice dispozitiv, prin utilizarea a două mufe USB.

HUAWEI P60 Pro vine echipat cu noua versiune software EMUI 13.1, bazată pe Android, care integrează din fabrică magazinul de aplicații AppGallery al companiei.

Huawei AppGallery Gbox main

AppGallery servește peste 580 de milioane de utilizatori lunar în peste 170 de țări la nivel global, fiind astfel în top 3 la nivel mondial. Acesta se bucură cu o creștere imensă de la un an la altul, download-urile fiind cu 147% mai numeroase. Oferta de aplicații AppGallery a crescut de asemenea, fiind disponibile peste 223.000 de aplicații listate pe acest serviciu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult