App Store oferă de acum şi opţiune de precomandă, pentru aplicaţiile încă nelansate

12.12.2017
App Store oferă de acum şi opţiune de precomandă, pentru aplicaţiile încă nelansate

Apple a adăugat o nouă opţiune la cumpărarea aplicaţiilor din magazinul App Store, permiţând utilizatorilor să comade aplicaţiile pe care şi le doresc cu până la 90 de zile înainte de lansarea efectivă, beneficiind astfel de eventuale reduceri de preţuri aplicate de către dezvoltatorii acestora.

O aplicaţie la care folosim opţiunea de precomandă rămâne în aşteptare, urmând să fie instalată automat pe dispozitiv de îndată ce devine disponibilă. În schimb, dezvoltatorii care aleg să-şi publice aplicaţiile în App Store înainte ca acestea să fie efectiv gata de lansare au ocazia să le promoveze din timp, cu potenţialul de a realiza vânzări suplimentare aplicând promoţii adresate celor dispuşi să plătească în mod anticipat. Pentru a nu se simţi păcăliţi în situaţiile când preţul se modifică pe durata campaniei de precomandă, cei care folosesc această opţiune vor beneficia de preţul cel mai mic, care va substitui inclusiv preţul oficial de lansare.

Opţiunea pentru precomandă poate fi aplicată inclusiv aplicaţiilor gratuite, funcţionând ca un mecanism pentru instalare automată la momentul lansării oficiale.

Noua opţiune pentru cumpărare este adăugată în toate versiunile App Store, pentru platformele iOS, MAC şi chiar tvOS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult