Apple a șters aplicația Vybe Together din App Store. Promova petreceri private în timpul pandemiei

30.12.2020
Apple a șters aplicația Vybe Together din App Store. Promova petreceri private în timpul pandemiei

Regulile care restricționează adunările de persoane pe perioada pandemiei de COVID-19 nu sunt valabile doar în România, ci sunt prezente în toată lumea. Petrecerile, în special, sunt interzise în majoritatea țărilor, însă o aplicație de iPhone încă permitea persoanelor să găsească locuri în care să se distreze. Aceasta se numește Vybe Together și este o platformă de petreceri private care permitea utilizatorilor să își găsească locuri de distracție. Din păcate, utilizatorii ei nu vor mai putea să o descarce, întrucât Apple a scos-o din App Store.

Vybe Together permitea organizatorilor de petreceri să își găsească clienți

Aplicația Vybe Together promova petreceri private care în pandemie sunt ilegale. Ba chiar și motto-ul aplicației „Get your rebel on. Get your party on.” sugerează utilizatorilor să încalce regulile și să meargă la petreceri, în ciuda riscurilor asociate cu adunările mari de persoane. De altfel, creatorii aplicației erau destul de precauți cu aprobările de utilizatori noi sau de petreceri noi pe platformă, special pentru a nu risca să primească reprezentanți ale autorităților în aplicație.

De exemplu, fiecare cont de utilizator în parte era mai întâi verificat înainte de a fi aprobat. Desigur, fiecare utilizator în parte care dorea să se alăture unei petreceri putea fi aprobat sau respins de către cel care o organizează. Ideea din spatele aplicației nu este obligatoriu rea, însă vine într-un moment în care promovează activități ilegale sau periculoase.

Vybe Together nu era tocmai populară, întrucât creatorii acesteia spun că avea doar câteva mii de utilizatori și alte câteva mii care așteptau aprobarea contului. Aplicația a ieșit puțin în evidență atunci când a început să publice conținut pe contul de TikTok, care ulterior a fost șters de către deținătorii platformei.

Decizia Apple nu pare să fie una legată de probleme de monetizare sau de alte probleme tehnice ale aplicației, ci una legată de siguranță. Nu este prima dată când Apple scoate o aplicație din App Store din astfel de motive. În urmă cu un an, în timpul protestelor din Hong Kong, Apple a refuzat aplicația care permitea protestatarilor să marcheze pe hartă locurile unde forțele de ordine se aflau în timp real. Asta pentru că aceste informații ar fi pus viața protestatarilor, dar și a polițiștilor în pericol.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult