Apple anunță închiderea serviciilor aplicației de vreme Dark Sky pe iOS

11.06.2021
Apple anunță închiderea serviciilor aplicației de vreme Dark Sky pe iOS

Apple a cumpărat anul trecut aplicația de vreme Dark Sky. Aceasta era una dintre cele mai performante și mai populare aplicații de vreme de mobil, fiind folosită atât de utilizatorii de iOS, cât și de către cei care aveau telefoane Android. Totuși, achiziția a venit la pachet cu noi condiții, iar aplicația de Android a fost închisă încă de anul trecut, iar acum, serviciile Dark Sky vor fi închise complet, inclusiv pe iOS. Apple va integra funcționalitatea aplicației în aplicația standard de vreme din iOS.

Apple va închide complet aplicația Dark Sky, pe care a cumpărat-o în 2020

Cei care încă folosesc Dark Sky pe iOS sau în browser mai au timp încă un an înainte să renunțe la acest serviciu. Apple spune că va închide aplicația, site-ul, cât și API-urile care puteau fi folosite de alți dezvoltatori software la sfârșitul anului 2022. Astfel, toate aplicațiile terțe care foloseau datele din Dark Sky, vor trebui fie să găsească alternative, fie să se închidă de asemenea.

De altfel, Apple a demonstrat deja la WWDC21 că iOS 15 va îmbunătăți semnificativ aplicația de vreme. Pe lângă o interfață nouă, cu grafică adusă la zi și efecte meteorologice dinamice, aplicația va oferi predicții mai bune de vreme, incluzând inclusiv alerte pentru precipitații, la fel ca Dark Sky. Se pare că funcționalitatea serviciului de vreme va supraviețui, însă va deveni o parte a sistemului de operare iOS.

Aceasta nu este prima dată când Apple cumpără alte companii și le închide serviciile de pe alte platforme. Totuși, altele supraviețuiesc. Beats Music, care a fost cumpărat odată cu brandul Beats by Dre s-a transformat în Apple Music și încă există și pe Android și alte platforme, în timp ce Shazam, serviciul de recunoaștere a melodiilor, este acum integrat mai adânc în iOS, însă rămâne disponibil și pe Android.

sursa: DSblog

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult