Apple va exclude din App Store toate aplicaţiile care folosesc generarea de monede virtuale ca metodă de finanţare

12.06.2018
Apple va exclude din App Store toate aplicaţiile care folosesc generarea de monede virtuale ca metodă de finanţare

Deturnarea resurselor de procesare a dispozitivelor mobile de către dezvoltatorii de aplicaţii care folosesc generarea de cripto-monede ca mijloc de finanţare a devenit o problemă atât de mare încât este ameninţată chiar reputaţia platformelor respective. Punând capăt incertitudinii, Apple a actualizat lista de criterii impuse dezvoltatorilor pentru acceptarea aplicaţiilor în magazinul App Store.

Noile reguli puse în aplicare de săptămâna trecută interzic în mod explicit folosirea de componente software pentru generarea de monede virtuale, indiferent dacă acestea sunt lăsate la vedere sau ascunse, ca parte a unui proces de sistem derulat în fundal. Folosirea dispozitivelor iOS pentru generarea de monede virtuale devine astfel strict interzisă, măsura fiind valabilă pentru toate aplicaţiile din AppStore.

Totuşi restricţia nu se aplică altor aplicaţii care au legătură cu monedele virtuale, cum sunt cele de tip portofel electronic, sau exchange-uri care intermediază în mod direct tranzacţii cu monede virtuale. Exceptate sunt şi aplicaţiile care facilitează generarea de monede virtuale fără a folosi resursele de procesare ale dispozitivului, apelând la tehnologii cloud.

Restricţii similare pentru activitatea de minare a cripto-monedelor au fost anunţate şi de Google, însă acestea adresează deocamdată doar folosirea extensiilor Chrome, descărcate din magazinul oficial Chrome Web store.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult