Apple va permite instalarea aplicațiilor din magazine terțe, dar doar în Europa

17.01.2024
Apple va permite instalarea aplicațiilor din magazine terțe, dar doar în Europa

În sfârșit, instalarea de aplicații din magazine independente va deveni realitate pentru utilizatorii de iPhone, dar doar în Europa. Apple ar putea împărți App Store în două versiuni.

Una dintre funcțiile pe care utilizatorii de dispozitive Android au lăudat-o dintotdeauna a fost cea ce permite instalarea de aplicații din magazine și surse externe, nu doar din Google Play Store. Conform BGR, se pare că Apple a pregătit un update pentru iOS 17, actualizare ce va include această funcție, ceea ce va face posibilă instalarea aplicațiilor din orice sursă.

Aceste schimbări pentru App Store vor permite apariția magazinelor terțe pe iPhone. În plus, dezvoltatorii vor putea alege între sistemul de plată al Apple și platformele de plată terțe care ar putea percepe taxe mai mici.

Apple răspunde presiunilor făcute de Uniunea Europeană

Apple face acest lucru doar din cauza presiunilor venite din partea Uniunii Europene. Actul Piețelor Digitale (DMA) al Uniunii Europene obligă Apple să deschidă App Store pentru concurenți. Apple are termen până pe 7 martie să se conformeze. O sursă din cadrul companiei spune că, în procesul de activare a magazinelor pentru piețe independente, Apple va împărți App Store în două. Se pare că va exista o versiune pentru Europa și una pentru restul piețelor.

Trebuie să ținem cont că taxele percepute de Apple nu vor dispărea. Dezvoltatorii vor trebui să plătească în continuare un procent din vânzări către Apple. Deci, nu vă așteptați la aplicații și abonamente semnificativ mai ieftine în Europa. Dezvoltatorii vor trebui să-și asume costurile pentru oferirea și/sau securizarea opțiunilor de plată de la terți către clienți.

Deocamdată, acestea sunt doar speculații, dar nu va trebui să așteptăm prea mult pentru a vedea dacă aceste zvonuri se vor transforma în realitate. Apple a contestat posibilitatea de a permite instalarea de aplicații din surse terțe pe iOS, care o obligă să se conformeze DMA până pe 7 martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult