Ariston Thermo a lansat în România o aplicaţie care permite controlul şi programarea centralei termice de la distanţă, prin intermediul internetului

18.10.2016
Ariston Thermo a lansat în România o aplicaţie care permite controlul şi programarea centralei termice de la distanţă, prin intermediul internetului
Ariston Thermo România a lansat aplicaţia Ariston NET, prin care centrala termică poate fi controlată de la distanţă, prin intermediul internetului, iar temperatura din locuinţă poate fi reglată cu ajutorul unui dispozitiv mobil cu sistem de operare Android sau iOS. Compania susţine că folosirea noii aplicaţii poate duce la economii de până la 25% la consumul de energie.  
 
„Cu ajutorul aplicaţiei se poate seta o temperatură diferită în fiecare cameră din locuinţă şi chiar pot fi gestionate sistemele de încălzire şi producere de apă caldă menajeră din mai multe locaţii”, potrivit unui comunicat al Ariston Thermo România.

Noua aplicaţie Ariston NET este compatibilă cu o centrală termică de ultimă generaţie Ariston din gamele Genus Premium Evo şi Clas Premium Evo. Pentru a putea fi instalată, este necesar ca centrala să fie echipată cu kit-ul multi-zone Ariston Sensys Net, compus din dispozitivul de termoreglare Sensys şi din gateway, care apoi trebuie conectat prin wi-fi la Internet. 

 
Ariston NET oferă 4 moduri prestabilite de funcţionare: pentru iarnă, pentru oprire cu activarea funcţiei anti-îngheţ, pentru vară şi pentru perioada vacanţei. 
 
De asemenea, prin activarea funcţiei Auto, centrala va funcţiona conform temperaturilor din exteriorul şi interiorul locuinţei. Această funcţie este şi cea care are un rol important în reducerea semnificativă a consumului de energie, cu până la 25%, datorită optimizării în timp real.
 
În plus, aplicaţia oferă sugestii de setare pentru reducerea consumului de gaz, printr-o monitorizare constantă a centralei termice.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult