BixRemap poate reprograma butonul Bixby de pe Galaxy S8

25.04.2017
BixRemap poate reprograma butonul Bixby de pe Galaxy S8

În ciuda faptului că Samsung a blocat utilizarea butonului Bixby de pe Galaxy S8 în alte scopuri decât pornirea asistentului său virtual, dezvoltatorii de aplicaţii nu au renunţat la idee. Au început deja să apară mai multe soluţii care oferă acest tip de funcţionalitate, însă BixRemap pare să fie cea mai elegantă de până acum, deşi nu tocmai perfectă. Cei care îşi doresc cu adevărat să folosească butonul Bixby la altceva nu au foarte multe alternative, însă.

BixRemap nu înlocuieşte întocmai asistentul Bixby cu altceva, ci mai degrabă îl lansează, după care mai ia o comandă în plus, care este cea pe care vrei de fapt să o accesezi. Din păcate, această soluţie necesită permisiuni destul de intruzive, fiind necesară acceptarea urmăririi acţiunilor în timpul utilizării. Se pare că aceasta este singura cale pentru a utiliza astfel de soluţii momentan, deci alternativele probabil că vor cere acelaşi tip de permisiuni.

Un alt dezavantaj în utilizarea BixRemap este faptul că aplicaţia va apărea permanent în lista de notificări, lucru care ar putea fi deranjant pentru o parte dintre utilizatori. Din fericire, proramatorul Dave Bennet, cel care a dezvoltat BixRemap, a dezvăluit că a pus bazele aplicaţiei în doar 20 de minute, lucru care poate sugera că în timp aceasta ar putea fi mult îmbunătăţită.

Vestea bună este că butonul care momentan poate părea absolut inutil de pe Galaxy S8 în acest moment, ar putea fi folosit pentru a accesa ceva mai util precum Google Assistant, aplicaţia de cameră sau orice altă funcţie a telefonului. BixRemap este disponibil în mod gratuit pe Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult