Browserul Opera pentru Android primeşte îmbunătăţiri

15.05.2018
Browserul Opera pentru Android primeşte îmbunătăţiri

Opera, unul dintre cele mai bune browsere web disponibile utilizatorilor de Android, primeşte câteva funcţii noi, ajutând folosirea pe timp de noapte, introducerea adreselor URL şi preluarea codurilor QR.

Gândit pentru o utilizare lipsită de griji, Opera vine cu modul Ad Block integrat, funcţie data saver pentru economisirea traficului de date, private mode pentru accesarea paginilor web fără memorarea acestora în istoricul de navigare, suport pentru plasarea de bookmark-uri direct pe ecranul principal al telefonului mobil şi multe altele.

Echipat cu un nou mod de noapte, Opera schimbă culorile interfeţei în nuanţe de gri şi negru, reducând disconfortul resimţit la nivelul ochilor. În funcţie de preferinţe, utilizatorii pot alege între 3 teme de interfaţă: light, dark şi red.

Funcţia de scanare a codurilor QR elimină nevoia folosirii unei aplicaţii separate, utilizatorii putând folosi Opera 46 pentru a accesa direct link-urile inserate în pliante publicitare, sau alte surse externe.

Lista îmbunătăţirilor continuă cu optimizări pentru ecranul tabletelor, comandă long-tap pentru activarea meniului, suport mai bun pentru gestionarea fişierelor bookmark şi utilizarea în modul offline.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult