Camera Assistant de la Samsung dorește să ofere utilizatorilor mai mult control asupra funcțiilor foto de pe smartphone

27.10.2022
Camera Assistant de la Samsung dorește să ofere utilizatorilor mai mult control asupra funcțiilor foto de pe smartphone

Chiar dacă nu a adăugat foarte multe capabilități noi pe camerele generațiilor recente, Samsung a dezvoltat câteva noi aplicații pentru a ajuta utilizatorii să creeze fotografii cât mai bune. Expert RAW era o aplicație care încerca să ofere uneltele necesare realizării celor mai detaliate imagini de pe smartphone-urile Samsung, iar acum Camera Assistant încearcă să ofere o experiență cât mai simplă, prin acces rapid la setări avansate, pentru a îmbunătăți sau chiar accelera procesul de realizare al fotografiilor.

Camera Assistant oferă control asupra funcțiilor automate ale camerei Samsung

Printre opțiunile disponibile în noua aplicație Camera Assistant, Samsung permite dezactivarea unor funcții precum Auto HDR, sau dezactivarea filtrului de sharpness, care poate realiza uneori cadre care arată prea „artificial”. Odată instalată, aplicația poate fi accesată și din meniul telefonului, dar și din meniul de setări al camerei.

Una dintre cele mai mari probleme ale camerei de pe telefoanele Samsung este întârzierea în captarea de imagini între momentul în care apeși pe butonul de pe ecran și momentul în care fotografia este realizată. Funcția Faster Shutter din Camera Assistant reduce acest „lag” și permite realizarea mai multor fotografii succesive mai repede. Conform descrierii din aplicație, această funcție ar putea degrada calitatea imaginilor finale, întrucât vor fi folosite mai puține cadre pentru post-procesare.

Există și alte funcții utile, precum posibilitatea de a dezactiva schimbarea automată a camerei de pe care faci fotografia, atunci când faci zoom, de exemplu, iar telefonul decide că lumina este prea slabă pentru a folosi camera cu zoom, recurgând la zoom digital. Sau poți să programezi câte minute să rămână camera activă atunci când nu este folosită, dar este pornită, cu intervale între 1, 2, 5 sau 10 minute. Sau câte fotografii să fie realizate atunci când setezi un timer, pentru fotografii de grup, sau autoportrete.

Aceste opțiuni sunt extrem de utile, iar Samsung ar trebui, cel mai probabil să adauge aceste opțiuni direct în camera principală, fără a fi nevoie de descărcarea unei aplicații separate. Același lucru ar trebui să existe și pentru Expert RAW, care ar putea fi ușor integrat în modul de fotografiere Pro.

Camera Assistant este disponibil în Galaxy Store sau din aplicația de personalizare Good Lock.

sursa: Samsung

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult