YouTube va afișa capitole video și în aplicația pentru Smart TV și console de jocuri

11.12.2021
YouTube va afișa capitole video și în aplicația pentru Smart TV și console de jocuri

Introdusă mai întâi în aplicația pentru Android, organizarea pe capitole a clipurilor YouTube permite utilizatorilor să sară mai ușor la părțile interesante din materialul pe care îl urmăresc, folosind reperele marcate pe bara de progres. Curând, vom avea această facilitate și pe Smart TV-urile bazate pe Android și console de jocuri.

În general, vizionarea clipurilor YouTube este două feluri: de la un capăt la altul pentru cele care ne plac cu adevărat, sau sărind peste porțiunile neinteresante până ajungem la o secvență care să ne capteze atenția. Mai ales pentru clipurile mai lungi, a doua variantă poate fi deosebit de anevoioasă și se poate sfârși în frustrare, descoperind după minute bune de spicuit prin momente promoționale și conținut de „umplutură” că de fapt nu aveam nimic interesant de văzut. Adăugate prin bunăvoința autorilor YouTube, capitolele etichetate corespunzător te pot ajuta să sari direct la momentele interesante din clipul respectiv, fără a pierde prea mult timp cu derularea incrementală.

Spre exemplu, cu minim de efort poți sări peste genericul de introducere cu pornire de la minutul 0:00, sărind direct la prezentarea cu începere de la minutul 0:20, mai ignorăm și momentul de reclamă sponsorizată de la jumătatea clipului, sărind direct la conținutul principal, folosind nimic altceva decât capitolele marcate pe bara de progres.

Din păcate, nu toți autorii de conținut se practică delimitarea capitolelor, iar alții lasă în mod intenționat nemarcate momentele publicitare, încercând astfel să-și maximizeze timpii de vizionare (și implicit, creșterea canalului).

Capitolele video sunt considerate una dintre cele mai bune „inovații” introduse de YouTube în ultima vreme. Acestea fiind spuse, platforma de video sharing încă tolerează autorii de conținut care omit să insereze capitole, recurgând în schimb la tehnologii AI pentru adăugarea automată a capitolelor video.

Pornită cu aplicația YouTube, afișarea capitolelor va fi disponibilă acum și din aplicația pentru Smart TV, sau consola de jocuri, noile capitole apărând suprapuse peste bara de progres. Pentru a beneficia de această facilitate va trebui să actualizați aplicațiile de pe dispozitiv, asigurând că este instalată cea mai recentă versiune a aplicației YouTube.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult