Catchup: aplicația care îți amintește să îți suni familia și prietenii

15.08.2023
Catchup: aplicația care îți amintește să îți suni familia și prietenii

Majoritatea utilizatorilor de internet au început să se bazeze din ce în ce mai mult pe rețelele de socializare pentru a rămâne în contact cu anumite persoane din viața lor, însă acestea sunt, de obicei controlate de un „algoritm”, care poate să îți arate sau nu ce fac prietenii tăi din spațiul online. Aplicația Catchup pare să fie soluția pentru a nu „uita” de anumite persoane, indiferent dacă acestea sunt sau nu active pe rețelele online, prin notificări și alerte care să te încurajeze să ții legătura cu cei de care îți pasă.

Catchup este o aplicație de iPhone încurajează utilizatorii să țină legătura mai des cu anumite persoane

Creatorul Catchup, Chris Lee, spune că i-a venit ideea pentru a realiza o astfel de aplicație pentru că uita tot timpul să dea mesaje prietenilor și membrilor familiei, întrucât întotdeauna avea altceva de rezolvat pe loc, și uita despre anumite aniversări sau alte evenimente importante.

„Am prieteni și familie care locuiesc în altă parte. Mi-am dat seama că trec luni și chiar ani fără să vorbim”, a declarat Lee pentru TechCrunch. „Nu era că nu le prețuiesc – acești oameni îmi sunt foarte dragi – dar am realizat că nu-mi amintesc în mod natural să țin legătura. Și printre alții pe care îi cunosc, am văzut această problemă aparent tactică să provoace abateri sau chiar conflicte în prietenii”, spune el.

Dacă te regăsești printre cuvintele lui Lee, poți descărca chiar acum aplicația Catchup din App Store-ul de pe iOS și poți să îți realizezi o listă de prieteni pe care dorești să îi contactezi. Pentru fiecare în parte poți seta o dată de naștere și să atașezi datele de contact din agendă. De asemenea, poți seta o perioadă de timp în care dorești să primești notificări pentru a lua din nou legătura cu persoana respectivă. Aplicația va ține minte când ai dat cel mai recent „check in” cu persoana respectivă, în urma ultimului contact, și va ține cont de cât timp a trecut de la ultimul check in.

Partea cea mai bună este că prietenii nu trebuie să folosească această aplicație și nici nu trebuie să știe că tu o folosești. Catchup este doar o aplicație simplă și intuitivă care oferă o soluție la o problemă care afectează o parte dintre oameni.

Aplicația Catch Up poate fi testată gratuit, oferind acces la posibilitatea de a seta alerte de Check In pentru două persoane. Cei care vor un număr nelimitat de persoane în listă vor trebui să plătească pentru a debloca această funcționalitate. Prețul este de 39,99 lei și nu implică un abonament recurent. Este o plată unică. Desigur, mulți ar putea spune că preferă să le fie amintită data nașterii a prietenilor gratuit prin Facebook, dar din ce în ce mai multe persoane renunță la afișarea acestor detalii pe rețelele de socializare, sau la anumite platforme de acest gen.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult