Dezvoltatorii de aplicații încep să exploateze Dynamic Island de pe iPhone cu animale virtuale în stil Tamagotchi

19.09.2022
Dezvoltatorii de aplicații încep să exploateze Dynamic Island de pe iPhone cu animale virtuale în stil Tamagotchi

Dynamic Island este o funcție care a debutat pe modelele iPhone 14 Pro abia de câteva zile, dar dezvoltatorii software deja au găsit noi cazuri de utilizare noi pentru ea, unele la care nici Apple nu pare că s-a gândit. Christian Selig, cel care dezvoltă aplicația Apollo, o alternativă la aplicația oficială Reddit, a creat PixelPals, o serie de animale pixelate care pot „trăi” pe „insula dinamică” a telefonului. Acesta este doar primul „test” pentru ceea ce ar putea deveni o adevărată modă printre dezvoltatorii de aplicații.

Aplicația Apollo pune animale de companie virtuale pe „Dynamic Island” de pe iPhone

În prezent, nu foarte multe aplicații sunt compatibile cu noile funcții de pe Dynamic Island. De exemplu, sistemul de operare iOS 16 aduce în acea zonă automat aplicații de muzică precum Spotify pentru a te putea întoarce rapid în aplicație sau pentru a schimba rapid melodia cu butoane accesibile de oriunde, însă nu există încă aplicații care să integreze acolo elemente proprii de control.

Felul în care noile „animale virtuale” PixelPals din aplicația Apollo funcționează este că acestea apar doar atunci când sunt activate din interiorul aplicației și doar atât timp cât ești activ în aplicație. Odată ce părăsești Apollo, animalele pixelate dispar. Desigur, asta nu înseamnă că pe viitor nu ar putea exista o integrare mai bună și atunci când Apollo este în fundal, cu posibilitatea de a mări „insula” pentru a interacționa cu animalul pixelat de oriunde.

Deja au început să apară clonele de Dynamic Island pe alte modele de smartphone-uri cu Android, deci este foarte posibil să vedem o creștere a funcționalității în această zonă în întreaga industrie de smartphone-uri, nu doar pe iPhone.

Cert este că Apple a identificat o nouă direcție în care se pot dezvolta funcții software utile, dar și distractive, după o perioadă lungă în care partea de sus a ecranului a fost ocupată de celebrul decupaj non-interactiv.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult