Disponibil și ca aplicație separată, Samsung Internet Browser primește îmbunătățirile One UI 3.0

03.09.2020
Disponibil și ca aplicație separată, Samsung Internet Browser primește îmbunătățirile One UI 3.0

Deși a pornit la drum ca și web browser implicit pe telefoanele companiei sud-coreene, Samsung Internet Browser este poate cea mai competentă alternativă Google Chrome din câte există, browserul web excelând prin viteză și funcționalitatea oferită.

Chiar dacă numele folosit probabil că nu este cea mai inspirată alegere pentru un rival Chrome, Samsung Internet Browser cu siguranță în acea direcție se îndreaptă, susținut cu resursele celui mai mare producător smartphone din lume.

Samsung Internet Browser, rival Google Chrome

Poziționat deasupra Apple și Google, în rolul celui mai de succes producător smartphone din lume, Samsung promite să facă din browserul web preinstalat pe dispozitivele sale una dintre cele mai performante soluții de pe piață. În ultimele luni, sud-coreenii au adăugat o serie de noi caracteristici și îmbunătățiri care fac din browserul Samsung Internet o alternativă mai mult decât rezonabilă la soluțile deja consacrate, cum ar fi Chrome, Opera, Edge, sau Firefox.

În ciuda faptului că vine preinstalat pe toate dispozitivele Galaxy, Samsung Internet Browser nu este o aplicație „băgată pe gâtul” cumpărătorilor de telefoane Samsung, putând concura fără nicio problemă cu browsere web disponibile „la liber” pentru instalare din magazinele oficiale de aplicații Android sau iOS.

Samsung a detaliat într-o postare de blog câteva dintre modificările ce vor apărea în browserul web, în acest an:

  • Cea mai importantă noutate este preluarea unora dintre inovațiile aduse de interfața One UI 3.0, cum ar fi funcționalitatea imersive scroll, bara de aplicații extensibilă din lista de bookmark-uri, secțiunea pagini salvate, istoricul de navigare, download, modulul ad blocker, suportul add-ons și o nouă organizare a meniului settings.
  • De asemenea, butonul „more menu” va fi mutat în barda inferioară pentru a lăsa mai mult spațiu acțiunilor prezente în secțiuni cum ar fi Tab Manager și Downloaws.
  • Noua versiune a aplicației va primi în plus și un nou mod de afișare High Contrast, activat împreună cu modul Dark al aplicație.
  • Fanii opțiunii de navigare secret mode, vor aprecia cu siguranță confirmarea acestei funcții cu o pictogramă specială, apărută în dreptul barei de adrese.
  • O altă adiție interesantă este o nouă comandă touch, prin care utilizatorii vor putea opri redarea conținutului folosind gesturi double-tap.
  • Nu în ultimul rând, Samsung schimbă interfața din care sunt afișate mesaje de avertizare, atunci când site-ul vizitat solicită permisiuni asupra dispozitivului care trezesc suspiciuni.

Deocamdată, toate aceste modificări sunt prezente în versiunea beta a aplicație, putând dura ceva timp până când Samsung Internet Browser va fi disponibil oficial în noua formă de prezentare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult