Facebook introduce o nouă funcție care stârnește îngrijorarea legată de confidențialitatea utilizatorilor

03.01.2024
Facebook introduce o nouă funcție care stârnește îngrijorarea legată de confidențialitatea utilizatorilor

Facebook a introdus recent o nouă funcție numită istoric linkuri (link history) în aplicația de iOS și Android, stârnind îngrijorări legate de confidențialitate și utilizarea datelor utilizatorilor.

Această caracteristică, activată în mod implicit, le permite celor de la Facebook să înregistreze toate link-urile pe care utilizatorii le accesează. Cu toate acestea, compania le oferă utilizatorilor opțiunea de a dezactiva această funcție.

Prin activarea implicită a funcției de istoric link-uri, Facebook colectează și păstrează înregistrările tuturor linkurilor accesate de utilizatori prin intermediul browserului mobil pe o perioadă de 30 de zile. Colectarea de date include, cu excepția linkurilor din conversațiile messenger, toate linkurile accesate, informațiile fiind folosite pentru a personaliza reclamele afișate utilizatorilor, scrie Gizmodo.

Ce spune Facebook despre noua funcție

Facebook susține că această funcție este un instrument util pentru salvarea activității de navigare într-un singur loc, asigurând astfel că utilizatorii nu vor pierde niciun link important. În plus, dacă funcția istoric linkuri este activată, Facebook poate folosi aceste date pentru a îmbunătăți reclamele pe toate platformele sale.

Pe de altă parte, utilizatorii au posibilitatea de a dezactiva istoric linkuri. Odată dezactivată, Facebook le promite utilizatorilor să șteargă istoricul de linkuri într-un termen de 90 de zile. Totuși, la momentul actual, caracteristică nu este încă disponibilă, urmând să fie lansată la nivel global în curând.

Dezactivarea funcției istoric linkuri va duce la ștergerea imediată a istoricului, iar linkurile accesate anterior nu vor mai fi disponibile. În plus, conform celor de la Facebook, istoricul linkurilor nu va mai fi salvat sau folosit pentru îmbunătățirea reclamelor pe tehnologiile Meta. Procesul de ștergere, atunci când este dezactivat, poate dura până la 90 de zile. Pentru a afla mai multe despre această actualizare făcută de Meta, utilizatorii pot găsi mai multe informații în politica de confidențialitate.

Recent, Meta a introdus noi asistenți care vor oferi răspunsuri la întrebările utilizatorilor, generate folosind modelul de inteligență artificială Bing, dezvoltat de Microsoft cu OpenAI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult