Facebook lansează Kit, o aplicație de mesagerie dedicată Apple Watch

15.04.2020
Facebook lansează Kit, o aplicație de mesagerie dedicată Apple Watch

Facebook testează Kit, o nouă aplicație de mesagerie, prima de acest gen a companiei care este dedicată dispozitivelor Apple Watch. Deja există posibilitatea de a citi și răspunde mesajelor de pe Facebook Messenger pe un ceas de la Apple, însă Kit (Keep in Touch) dorește să ofere o metodă simplă și rapidă pentru a ține legătura cu un singur contact important folosind doar ceasul. Partea bună este că această nouă aplicație folosește tot serviciile Facebook Messenger, deci nu este necesar un nou cont.

Apple deja permite trimiterea de mesaje între contactele din agendă între utilizatorii de Apple Watch, aceștia putând să trimită prin iMessage mesaje text sau audio, emoji-uri și chiar pot folosi capabilitatea Walkie Talkie pentru conversații audio, sau își pot trimite unii altora bătăile inimii prin vibrații ale ceasului.

apple watch kit

Aplicația Kit dorește să ofere o alternativă la aceste funcționalități, integrând mai multe capabilități de comunicare la un loc. Kit se conectează însă la un singur contact din lista de prieteni de pe Facebook, permițând astfel acces rapid la comunicare cu acesta chiar dacă nu ai telefonul la îndemână. Odată instalată, aplicația necesită scanarea unui cod QR pe telefon sau introducerea codului de utilizator online și poți începe utilizarea direct pe ceas.

Ai la dispoziție posibilitatea de a trimite mesaje audio, emoji-uri, poți trimite locația în timp real, poți dicta și poți desena pe ecranul ceasului. Mesajele sunt transmise către prietenul selectat prin Facebook Messenger, iar răspunsurile apar direct pe ceas. Interfața pare să fie simplă și include butoane descriptive, foarte ușor de folosit pe ecranul mic al Apple Watch.

Momentan serviciul Kit (Keep in Touch) este disponibil doar în Canada, fiind listat pe App Store-ul dedicat acestei țări și pare să fie într-o perioadă de testare publică, înainte să fie lansat în mai multe regiuni. Echipa Facebook responsabilă pentru această aplicație se numește NPE Team și este responsabilă și pentru alte experimente similare precum Tuned, o aplicație pentru cupluri, sau aplicația pentru creat meme Whale. Aceasta dezvoltă în principal noi experiențe sociale prin intermediul dispozitivelor mobile, iar multe dintre acestea nu sunt strâns legate de rețelele de socializare de la Facebook.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult