Facebook lansează Messenger 4, o versiune simplificată a celebrului serviciu de chat

24.10.2018
Facebook lansează Messenger 4, o versiune simplificată a celebrului serviciu de chat

Mark Zuckerberg a promis în cadrul conferinţei F8 din primăvară o versiune nouă a aplicaţiei Facebook Messenger pentru mobil, care să renunţe la interfaţa complicată de acum, punând pe primul loc simplitatea în utilizare. Se pare că această versiune a început deja să ajungă pe telefoanele unor utilizatori, oferind chiar şi o nouă opţiune de culoare pentru interfaţă, pentru cei care doresc să schimbe acest aspect.

Facebook Messenger 4, cum este numit, este acum disponibil şi va fi lansat în valuri pe parcursul următoarelor câteva săptămâni pentru toţi utilizatorii. Cea mai mare diferenţă faţă de versiunea precedentă este limitarea numărului de tab-uri din interfaţa principală, simplificarea listei de conversaţii şi adoptarea unui nou design mai aerisit, care să modernizeze, dar să şi facă aplicaţia să pară mai „primitoare”.

Există acum doar trei tab-uri: unul pentru conversaţii, unul pentru contacte şi în cele din un nou tab „Discover”, modificat, unde sunt acum ascunse paginile de Facebook şi jocurile cu care poţi interacţiona prin intermediul Messenger. La nivel de funcţionalitate, nu s-au schimbat foarte multe. Pe prima pagină apar în continuare story-urile şi conversaţiile şi cu siguranţă vor fi în continuare afişate reclame, însă dispar tab-urile precum „active, groups şi calls” de pe prima pagină, acestea fiind combinate într-o singură listă pe pagina principală.

Probabil cea mai importantă schimbare este însă noua temă „întunecată”, care va fi cu siguranţă apreciată în special de către cei care folosesc serviciul de mesagerie pe telefoane cu ecrane OLED. Astfel, consumul de energie în cadrul aplicaţiei Facebook Messenger va fi scăzut. Un alt efect secundar al acestei teme de culoare este faptul că pe telefoanele cu display decupat, notch-ul va fi „ascuns” în aplicaţie, inclusiv pe iPhone, unde nu poţi ascunde decupajul decât în meniul principal al telefonului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult