Facebook Messenger primește suport pentru partajarea de fotografii și clipuri video HD. Ce alte funcții îi vor fi adăugate

10.04.2024
Facebook Messenger primește suport pentru partajarea de fotografii și clipuri video HD. Ce alte funcții îi vor fi adăugate

După ce fratele mai mare WhatsApp a primit suport pentru imagini si clipuri video în rezoluție HD, Meta a anunțat implementarea de funcționalitate asemănătoare și pentru aplicația de mesagerie Facebook Messenger. Acum veți putea partaja imaginile la calitate superioară, selectând opțiunea HD care apare după selectarea pozei pe care doriți să o trimiteți, înainte de a apăsa butonul “Send”.

Iar atunci când veți primi o asemenea imagine prin Messenger, aceasta va fi marcată cu însemnul HD în colțul din dreapta-sus.

Facebook Messenger
Foto: Meta

Mai mult, veți putea crea albume foto/video direct din Messenger, pe care să le împărtășiți cu prietenii sau cu membrii familiei. Într-un chat cu mai mulți participanți, selectați pozele sau clipurile video dorite și apoi alegeți “Create album”. Puteți de asemenea să apăsați prelungit pe o poză sau un clip video și selecta apoi “Creata album” pentru a crea un nou album sau “Add to album” pentru a le adăuga într-un album deja existent. Albumele pot fi redenumite după dorințele participanților la chat.

Astfel, fiecare participant la acel chat va putea vizualiza respectivele albume, va putea adăuga fotografii noi, șterge pe cele existente sau descărca pozele și clipurile video. Pentru a accesa albumele dintr-un chat de grup, trebuie apăsat pe numele respectivei sesiuni de chat, apoi selectat Media. Aceasta funcție va fi disponibilă în următoarele săptămâni.

Facebook Messenger
Foto: Meta

De asemenea, veți putea adăuga acum prieteni pe Messenger prin scanarea unui cod QR. Fiecare utilizator va primi un astfel de cod, pe care îl va putea partaja prin intermediul unui simplu link.

Facebook Messenger
Foto: Meta

Nu în ultimul rând, limita maximă a fișierelor ce pot fi trimise prin Messenger a fost crescută, ajungând acum la 100 MB / fișier. Este oferit suport pentru toate formatele uzuale de fișiere, inclusiv documente World, Excel, PDF și arhive ZIP.

Facebook Messenger
Foto: Meta

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News