Facebook Tuned este o aplicație de mesagerie privată adresată cuplurilor

08.04.2020
Facebook Tuned este o aplicație de mesagerie privată adresată cuplurilor

Aflată deocamdată la stadiul de experiment, aplicația testată cu utilizatori din Statele Unite și Canada ar putea deveni o alternativă la platforma Facebook Messenger, oferită tot de compania lui Mark Zuckerberg.

Disponibilă pe iOS, Tuned vine cu un design complet diferit de stilul Facebook cu care ne-am obișnuit și oferă destul de multe lucruri în plus, comparat altor aplicații de mesagerie.

Împachetate într-o interfață viu colorată și destul de intuitivă, găsim obișnuitele opțiuni pentru mesagerie text și apeluri de voce, dar și numeroase variante alternative pentru comunicare, trimițând tot felul de imagini și animații.

Interesant este că Facebook a decis să lege identitatea folosită cu aplicația Tuned de numărul de telefon și nu rețeaua de socializare. Privind din această perspectivă, Facebook Tuned pare mai degrabă o alternativă WhatsApp, adresată celor care preferă o abordare mai personală și distanțarea clară de contactele de serviciu și restul cunoscuților.

În pagina sa de pe App Store, Tuned este descrisă ca „un spațiu privat” unde cuplurile se pot concentra unul asupra celuilalt. Aplicația dispune de un feed în stil „album” care arată conținut de la fiecare dintre cele două persoane. Există opțiuni pentru a arăta starea de spirit, conectare a conturilor Spotify, schimburi de mesaje vocale, notițe, fotografii și cartonașe . Aplicația acceptă reacții la mesaje și există opțiunea de a trimite stickere personalizate.

La fel ca alte proiecte experimentale ce ar putea să nu reușească pe termen lung, disponibilitatea aplicației Tuned în magazinul App Store nu a fost anunțată în mod formal, Facebook decizând mai târziu dacă va continua sau nu pe această direcție.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult