Fanii Android au la dispoziţie un nou website de unde pot descărca ROM-uri Android modificate

20.09.2017
Fanii Android au la dispoziţie un nou website de unde pot descărca ROM-uri Android modificate

Chainfire, dezvoltatorul SuperSu şi al alor aplicaţii pentru modificarea dispozitivelor cu Android, anunţă lansarea unui nou website cu acces la imagini de instalare Android, acoperind o largă varietate de dispozitive. Baza de date include imagini de boot, recovery şi kit-uri pentru root-area dispozitivelor, disponibile la o simplă căutare folosind numele de model la dispozitivului.

Deocamdată, portalul firmware.mobi găzduieşte o colecţie formată preponderent din versiuni firmware adresate telefoanelor Samsung şi Google, disponibile oricum şi prin canalele oficiale. Însă pe termen ceva mai lung, administratorii site-ului mizează pe implicarea comunităţii de dezvoltatori, invitaţi să folosească noua platformă pentru distribuirea de ROM-uri Android personalizate.

Descărcarea fişierelor listate poate fi realizată în mod anonim, însă pentru a publica propriul ROM modificat este necesară înregistrarea unui cont de utilizatori. Cât despre riscurile prezentate de folosirea versiunilor Android neoficiale, acestea cad exclusiv în seama vizitatorilor, gazda Chainfire promiţând doar că va inspecta calitatea ROM-urilor publicate de utilizatori, pedepsind eventualele abuzuri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult