Firefox pentru Android primește interfață nouă

29.08.2020
Firefox pentru Android primește interfață nouă

Deși a mai pierdut din adepți, browserul Firefox pentru Android continuă să fie o alternativă Chrome de luat în seamă, cu peste 100 milioane descărcări din magazinul Play Store.

Chiar dacă resimte din plin efectele economice ale pandemiei COVID-19, dezvoltatorul Mozilla continuă să investească în modernizarea Firefox, reușind să aducă un facelift important pe partea de interfață. Totodată, optimizări aduse la nivel de software contribuie la o funcționare mai eficientă și securitate sporită.

Prezentată pe blog-ul Mozilla, noua actualizare botezată „Firefox Daylight” marchează „un nou început” pentru browserul Android.

Cu un design simplificat, noua interfață nu mai include buton Back la vedere (funcția încă este disponibilă în meniul principal) și permite acum mutarea barei de căutare la partea de jos a ecranului. Spre exemplu, cu această organizare Firefox devine mai convenabil de folosit pe telefoane cu ecran mare, folosind o singură mână pentru aplicarea de comenzi touch la partea de jos a ecranului.

Firefox pentru Android suportă acum și modul de afișare Picture-in-Picture, permițând navigare web în timp ce urmărim clipuri video redate pe un colț al ecranului. Totodată, trecerea între modurile de afișare Light și Dark este mai rapidă, utilizatorii resimțind performanțe îmbunătățite atunci când accesează site-uri care folosesc moduri de afișare personalizabile.

Mai mult decât simple fișiere bookmark, tab-urile pot fi grupate în colecții care să includă paginile web preferate. Astfel, Firefox este mult mai prietenos cu utilizatorii obișnuiți să păstreze un număr mare de tab-uri active.

Un atu major pentru ediția Firefox pentru Android este suportul pentru folosirea de componente add-on. Spre comparație, rivalul Chrome oferă această opțiune doar în ediția pentru PC.

Lansată deja, noua versiune Firefox pentru Android poate fi instalată din pagina oficială găzduită în magazinul Google Play.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult