Gmail va transforma în link-uri selectabile adresele şi numerele de telefon inserate în mesaje

19.09.2017
Gmail va transforma în link-uri selectabile adresele şi numerele de telefon inserate în mesaje

Deşi este o aplicaţie cu vechime, Gmail nu oferea până acum suport pentru activarea directă a numerelor de telefon şi preluarea adreselor inserate în textul mesajelor. În schimb, utilizatorii erau nevoiţi să preia informaţia în aplicaţia relevantă folosind operaţiuni copy/paste.

Actualizat la noua versiune, clientul Gmail transformă automat numele de telefon, adresele email şi adresele locaţiilor în link-uri selectabile, asociate aplicaţiilor relevante. Spre exemplu, activarea unei adrese va deschide imediat aplicaţia Google Maps setată cu destinaţia respectivă.

Totuşi, din motive de siguranţă numerele de telefon nu pot fi apelate direct, însă poţi folosi noile link-uri pentru a trimite mesaje email.

Modificările anunţate sunt adăugate atât versiunilor pentru Android şi iOS ale clientului Gmail, cât şi în interfaţa pentru web browser.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video