Go4News: Utilizatorii de Messenger pot folosi acum criptarea la ambele capete, dar există şi o veste proastă

05.10.2016
Utilizatorii de Facebook Messenger au acum posibilitatea să folosească criptarea la ambele capete în aplicaţia de mesagerie instantă. Aceasta este vestea bună. Vestea proastă este că aceasta funcţie nu este disponibilă pentru clipurile video, fişierele .GIF şi grupuri. Mai mult, criptarea trebuie activată manual pentru fiecare conversaţie în parte. 
 
Pentru a activa criptarea, un utilizator trebuie să meargă la Settings şi apoi la Secret Conversations pentru a bifa opţiunea. Funcţia poate fi activată şi la deschiderea unui nou mesaj; în partea din dreapta de sus a ecranului apare un mic lacăt care poate fi mutat la stânga sau la dreapta pentru a dezactiva sau activa criptarea. 

Dacă doriţi să folosiţi Secret Conversations trebuie să actualizaţi aplicaţia Messenger la ultima versiune, pe Android şi iOS. Noua caracteristică nu este disponibilă şi pentru telefoanele cu sistem de operare Windows (Windows Phone sau Windows 10 Mobile). În cazul în care aceste noi setări nu apar pentru o conversaţie, înseamnă că cealaltă persoană nu are aplicaţia actualizată la zi. 

 
Facebook Messenger este a doua cea mai mare aplicaţie de mesagerie instantă din lume după numărul de utilizatori activi. Pe primul loc se situează WhatsApp, care aparţine tot Facebook. 
 
Prin criptarea completă, numită şi criptare la ambele capete, informaţiile sunt criptate şi la nivel local, nu doar pe traseu, pe dispozitivele de pe care sunt trimise şi pe cele pe care ajung.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult