Google a crescut viteza de încărcare a paginilor în web browserul Chrome pentru Android

08.06.2017
Google a crescut viteza de încărcare a paginilor în web browserul Chrome pentru Android

Google Chrome pentru dispozitive cu sistem Android tocmai a primit o actualizare importantă. Deşi nu aduce funcţii noi, actualizarea introduce o versiune îmbunătăţită a motorului JavaScript responsabil cu procesarea paginilor web, scurtând cu 10-20% timpii de aşteptare la încărcarea acestora.

Totodată, noua versiune Chrome pentru Android ar trebui să fie ceva mai prietenoasă cu dispozitivele echipate cu puţină memorie RAM, consumul de resurse fiind acum mai redus.

Alături de optimizări pentru performanţă şi stabilitate, Chrome primeşte şi suport complet pentru imagini animate bazate pe formatul PNG, propus ca alternativă superioară la formatul GIF.

Printre actualizările viitoare s-ar putea găsi şi un nou modul ad-block nativ, care să permită ascunderea reclamelor agasante din paginile web. Momentan, această funcţie este la stadiul de zvon şi nu se regăseşte în versiunea oficială a aplicaţiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult