Google a lansat pe iOS aplicația „Switch to Android”, pentru cei care renunță la iPhone

14.04.2022
Google a lansat pe iOS aplicația „Switch to Android”, pentru cei care renunță la iPhone

Google a lansat, fără un anunț oficial și fără avertisment în prealabil, aplicația Switch to Android. Aceasta poate fi descărcată de pe iPhone-uri direct din App Store și permite o tranziție mai simplă de la sistemul de operare iOS, la orice dispozitiv cu Android. Astfel, nu trebuie să îți mai bați capul cu copierea agendei telefonice, evenimentelor din calendar sau chiar a fotografiilor din galerie, totul putând fi transferat automat între cele două dispozitive.

Switch to Android îți transferă datele de pe iPhone pe un telefon cu software Google

Aplicația Switch to Android este simplă și intuitivă, putând fi folosită rapid chiar și de către utilizatori fără prea multe cunoștințe în domeniul tehnologiei. Aceasta îți permite să alegi ce date să transferi dintre cele amintite anterior (contacte, calendar, fotografii și clipuri video), după care începe transferul prin intermediul Wi-Fi.

De asemenea, pentru utilizatorii care nu știu că simpla mutare a SIM-ului în alt telefon nu dezactivează trimiterea de mesaje iMessage către telefonul vechi, aplicația ghidează utilizatorii să elimine această funcționalitate de pe cont. Astfel, chiar și cei cu iPhone vor putea trimite SMS-uri către numărul tău. În cele din urmă, Google permite chiar și importul de fotografii și clipuri video din iCloud către Google Photos, pentru a te asigura că ai totul exact așa cum îl știai de pe vechiul telefon.

switch to androids

Aceste capabilități de transfer sunt deja disponibile între telefoanele cu Android de mai multă vreme. Samsung, Huawei și alte companii și-au dezvoltat propriile soluții care permit transferul rapid de date între telefoane, iar Apple permite ceva similar între iPhone-uri, pentru a primi pe noul telefon o experiență cât mai familiară.

De curând, chiar și WhatsApp a început să ofere transferuri rapide între iOS și Android, însă doar în acest sens și doar printr-o conexiune prin cablu. În continuare, dacă dorești să treci de la Android la iOS, este necesară utilizarea unor soluții software third party, întrucât nu există încă această funcționalitate. Apple oferă aplicația „Move to iOS” pe Play Store de multă vreme.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult