Google adaugă opţiune pentru comutarea apelurilor de voce în apeluri video

12.12.2017
Google adaugă opţiune pentru comutarea apelurilor de voce în apeluri video

Aplicaţia Google Phone pentru telefoane cu sistem Android primeşte o actualizare importantă, care oferă utilizatorilor posibilitatea să schimbe apelul de voce aflat în desfăşurare cu unul video în care partenerii de conversaţie să se poată vedea.

Noul buton Video Call este implementat cu ajutorul funcţionalităţii aplicaţiei Google Duo, care trebuie să fie instalată pe dispozitivele ambilor participanţi la discuţie. În plus, pentru ca apelul video să poată fi iniţiat este necesară prezenţa conexiunii la internet, asigurată prin reţeaua Wi-Fi sau 3G/LTE.

Pentru a nu transforma întreaga experienţă într-o cacofonie de nedescris, apelul de voce este întrerupt automat la stabilirea conexiunii video, folosind camera frontală a dispozitivului şi difuzorul extern pentru continuarea discuţiei în modul Speaker.

La final, în lista de apeluri recente vor apărea separat atât apelul de voce, cât şi sesiunea video.

Pentru a beneficia de noua funcţionalitate este necesar ca telefonul mobil să fie configurat pentru a folosi aplicaţia oficială Google Phone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult