Google adaugă opţiunea pentru crearea de GIF-uri personalizate şi în versiunea pentru Android a tastaturii Gboard

07.05.2018
Google adaugă opţiunea pentru crearea de GIF-uri personalizate şi în versiunea pentru Android a tastaturii Gboard

Google adaugă tastaturii Gboard pentru Android o funcţie lansată mai întâi în versiunea pentru iOS a aplicaţiei, apreciată de cei obişnuiţi să-şi „coloreze” discuţiile folosind gif-uri animate.

Noua funcţie permite crearea şi trimiterea rapidă de GIF-uri animate, folosind camera frontală sau principală a telefonului mobil.

Avem de ales între două moduri de redare: Loop şi Fast-Forward. Primul este modul tradiţional de prezentare a GIF-urilor animate, în care un clip cu o durată de până la 3 secunde este redat în mod continuu. Modul Fast-Forward permite filmarea timp de până la 1 minut, clipul rezultat fiind apoi comprimat într-o secvenţă redată la viteză mare.

Momentan, accesibilă în versiunea beta a tastaturii Gboard pentru dispozitive cu Android, opţiunea selfie GIF va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii de Android în cursul săptămânilor următoare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult