Google adaugă suport pentru redare locală în aplicaţia YouTube Music

06.05.2019
Google adaugă suport pentru redare locală în aplicaţia YouTube Music

YouTube Music pentru Android va putea funcţiona de acum şi ca Media Player pentru fişierele păstrate în memoria telefonului.

Aplicaţia YouTube Music face încă un pas în direcţia înlocuirii Google Play Music, integrând suportul pentru redarea locală a fişierelor media.

Aflată deocamdată la faza de testare, funcţionalitatea are unele limitări. Spre exemplu, nu poţi adăuga melodii păstrate local în playlist-uri care includ şi piese accesate prin streaming din YouTube Music. În plus, muzica păstrată offline nu poate fi sincronizată pentru ascultare de pe alte dispozitive.

Fiind vorba de fişierele tale, panoul de redare nu include funcţii specifice conţinutului online, cum ar fi butoanele Like şi Unlike. Alte aspecte, cum ar fi adăugarea automată a copertelor de album şi alte informaţii despre melodie vor funcţiona normal.

Pentru a beneficia de suportul pentru redare offline în aplicaţia YouTube Music este necesară actualizarea aplicaţiei la versiunea 3.13. După acordarea permisiunilor necesare, în interfaţa aplicaţiei va apărea un nou tab Device Files, separat de tab-ul YT Music.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult