Google aduce opţiunea pentru rechemarea email-urilor trimise accidental şi în aplicaţia Gmail pentru mobil

Autor: Aurelian Mihai 21.08.2018
Google aduce opţiunea pentru rechemarea email-urilor trimise accidental şi în aplicaţia Gmail pentru mobil

Disponibilă de mulţi ani în interfaţa pentru desktop a serviciului Gmail, funcţia Undo Send nu era disponibilă şi în aplicaţia pentru mobil, utilizatorii neavând nici o soluţie pentru a reveni asupra mesajelor trimise accidental.

Începând cu versiunea 8.7 a aplicaţiei Gmail, opţiunea Undo apare la partea de jos a ecranului, imediat după trimiterea mesajului.

Ce-i drept, fereastra de timp în care putem corecta o greşeală stânjenitoare, cum ar fi trimiterea mesajului la o altă adresă decât cea intenţionată, este de numai câteva secunde. După ce comanda de trimitere a mesajului este procesată de server, operaţiunea devine ireversibilă, mesajul neputând fi extras din inbox-ul destinatarului. Exceptate de la această regulă sunt doar mesajele trimise către alte adrese Gmail folosind Modul Confidenţial, acestea putând fi revocate în orice moment, dacă destinatarul nu a apucat să le citească.

Având în vedere frecvenţa destul de mare a incidentelor legate de mesaje trimise accidental, este de mirare că Google oferă abia acum o opţiune atât de utilă cum este cea pentru anularea funcţiei Send. Desigur, totul bazează pe vigilenţa utilizatorului care trebuie să sesizeze greşeala făcută înainte ca bara neagră afişată în josul ecranului să dispară definitiv.

 

Tags: