Google anunță o nouă funcție de căutare. Cum funcționează Circle to Search?

18.01.2024
Google anunță o nouă funcție de căutare. Cum funcționează Circle to Search?

Funcția Circle to Search nu va rămâne o exclusivitate pentru dispozitivele Samsung, ci își va face locul pe toate dispozitivele ce rulează Android.

Prezentată, în premieră, pe noua serie de telefoane Samsung Galaxy S24, noua funcție Circle to Search permite utilizatorilor de Google să încercuiască orice obiect de pe ecran pentru a primi rezultate instantaneu. Google anunță că toți utilizatorii de Android o vor putea folosi în curând în căutările lor pe internet, funcția fiind activată din aplicația Lens.

Circle to Search folosește inteligența artificială pentru a permite utilizatorilor să pornească o căutare pe Google prin simpla încercuire, subliniere sau selectare a obiectului care te interesează pe ecranul dispozitivului. În cazul în care doar ai o vagă idee despre ceea ce cauți, poți scrie sau desena lucrul la care te gândești, iar AI-ul se va ocupa de restul.

O nouă modalitate de a căuta pe Google

De îndată ce va fi disponibilă pe dispozitivele Android compatibile, veți putea accesa funcția Circle to Search și cu o apăsare lungă pe tasta Home sau pe bara de navigare afișată în partea de jos a ecranului. Veți putea selecta orice obiect de pe ecranul telefonului despre care doriți să aflați mai multe informații, cum ar fi o piesă vestimentară, o clădire, un monument etc. În cazul în care obiectul pe care îl căutați este un produs ce poate fi comparat, veți fi direcționat către pagina producătorului sau către magazine în care îl puteți găsi.

De asemenea, funcția Multisearch a fost îmbunătățită grație inteligenței artificiale. Este o funcție deja prezentă în Google Lens și permite utilizatorilor să efectueze căutări multiple după text sau imagini.

Acum, Multisearch va oferi o experiență de căutare mai complexă. Spre exemplu, puteți îndrepta camera telefonului către un obiect, iar apoi să cereți mai multe informații despre acesta rostind o simplă întrebare.

Funcția Circle to Search va fi disponibilă începând cu 31 ianuarie pe anumite smartphone-uri premium cu Android, precum Pixel 8, Pixel 8 Pro și noua serie Samsung Galaxy S24.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult