Google ar putea introduce reclame video în Play Store

15.03.2018
Google ar putea introduce reclame video în Play Store

Aplicaţie esenţială pe orice smartphone cu sistem de operare Android, Play Store ar putea introduce afişarea de reclame video, folosite la promovarea aplicaţiilor de care ai putea fi interesat.

Momentan, aflate la stadiul de testare, reclamele video ar putea apărea inserate în listele de rezultate la căutări, sau atunci când dorim să vizităm pagina unei aplicaţii de care suntem interesaţi. Potrivit imaginilor furnizate de Google pentru a ilustra noul mod de promovare, reclamele video nu vor fi redate în modul autoplay, deocamdată.

Spre comparaţie, Apple permite dezvoltatorilor să plătească pentru a creşte vizibilitatea aplicaţiilor în App Store, aducându-le la începutul listei cu rezultate pentru căutările făcute de utilizatori, însă nu oferă şi opţiune pentru promovare video. Decizia luată nu este întâmplătoare, reclamele video fiind în general detestate de utilizatori.

Probabil, rezervate pentru secţiunea jocuri, Google experimentează şi cu reclame video interactive, având continuări diferite în funcţie de alegerile făcute de utilizator. Acestea ar putea folosi inclusiv ca metodă de promovare a aplicaţiilor, spre exemplu, motivând utilizatorii să le vizioneze în mod voluntar pentru a obţine diverse recompense în joc.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult