Google ar putea livra şi actualizări de sistem prin magazinul Google Play

12.04.2019
Google ar putea livra şi actualizări de sistem prin magazinul Google Play

Actualizările livrate versiunii de Android nu sunt deloc un punct forte pentru platforma Google, disponibilitatea acestora depinzând de bunăvoinţa producătorilor hardware. Mai ales în cazul produselor smartphone de buget, suportul acordat post vânzare este sărac sau de-a dreptul inexistent. Dar uneori se întâmplă ca actualizările de firmware să fie disponibile, însă nu ajung să fie instalate din pricina faptului că nu sunt promovate corespunzător.

În forma actuală, Android emite automat un mesaj de notificare atunci când o actualizare OTA este disponibilă. A doua variantă este verificarea manuală a disponibilităţii actualizărilor de sistem în meniul Settings. Însă locaţia exactă a paginii de actualizare variază de la un dispozitiv la altul şi în orice caz, importanţa actualizării versiunii de Android nu este foarte bine înţeleasă printre utilizatorii de rând.

Sesizând această problemă, Google actualizează aplicaţia Play Store pentru a putea livra şi actualizări de sistem, alături de actualizările obişnuite pentru aplicaţiile instalate. Deocamdată, informaţia neconfirmată oficial este cunoscută doar pe baza dovezilor scoase la iveală analizând versiunea 14.5.52 a aplicaţiei.

Schimbarea are în primul rând scopul de a face mai comodă instalarea actualizărilor de firmware, însă ar putea crea şi confuzie, majoritatea dispozitivelor Android dispunând deja de propriul sistem pentru livrarea actualizărilor OTA.

În principiu, odată ce o actualizare este disponibilă nu rămâne decât să folosim butonul update pentru a confirma instalarea acesteia. În practică, primirea a două alerte simultan ar putea crea confuzie.

Pe termen ceva mai lung, este posibil ca Google să lege funcţia de actualizare firmware cu magazinul Google Play, astfel încât actualizările pentru aplicaţii şi cele de firmware să pară că vin dintr-o singură sursă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult