Google are răspunsul la Apple Arcade: serviciul Play Pass. Include 350 de jocuri şi aplicaţii la un preţ lunar foarte mic

24.09.2019
Google are răspunsul la Apple Arcade: serviciul Play Pass. Include 350 de jocuri şi aplicaţii la un preţ lunar foarte mic

După lansarea Apple Arcade, serviciul de gaming integrat în platformele iOS, iPad OS, macOS şi tvOS, care permite descărcarea a peste 100 de jocuri exclusive, Google vine cu un serviciu similar pe Play Store numit Goole Play Pass. Ştiam despre existenţa lui şi aveam câteva detalii neoficiale de câteva săptămâni deja, însă acum Google a lansat oficial serviciul şi îl oferă la un preţ promoţional de lansare. Din păcate, acesta va fi disponibil pentru început doar în SUA, Google promiţând disponibilitate şi în alte regiuni în viitorul apropiat.

Google Play Pass este un serviciu pe bază de abonament lunar care oferă acces la peste 350 de jocuri şi aplicaţii din Play Store. Toate jocurile şi aplicaţiile incluse sunt lipsite de reclame, iar tot conţinutul care în mod normal ar trebui cumpărat prin micro-tranzacţii este disponibil utilizatorilor atât timp cât au un abonament activ. Spre diferenţă de Apple Arcade, acest serviciu include şi software precum aplicaţii de editare foto şi video, aplicaţii premium de vreme precum AccuWeather şi multe altele.

La capitolul jocuri, nu avem o listă completă, însă printre titlurile prezentate se regăsesc Monument Valley, Limbo, Star Wars: Knights of the Old Republic, Reigns Game of Thrones, Thimbleweed Park, Risk, This is the Police şi multe altele, majoritatea fiind titluri premium, care ar costa independent la fel de mult sau chiar mai mult decât preţul abonamentului lunar. Totuşi, spre diferenţă de jocurile din Apple Arcade, anumite titluri vor necesita o conexiune online. De asemenea, jocurile nu sunt nici noi, nici exclusive platformei Android sau serviciului Play Pass, deci include în acest moment doar conţinut pe care utilizatorii îl cunosc deja.

În timp ce Apple are o ţintă clară, urmărind fanii jocurilor, Google crede că poate să atragă un public mai larg în cadrul serviciului său „all you can eat” incluzând şi aplicaţii utile în Play Pass. Pe lângă cele 350 de aplicaţii disponibile în cadrul abonamentului la lansare, Google promite să adauge noi jocuri şi aplicaţii în fiecare lună, promiţând deja jocuri precum This War of Mine sau Cytus.

Asemeni Apple Arcade, Play Pass va apărea în aplicaţia de mobil Play Store pe bara de jos, având dedicat un tab întreg conţinutului inclus în abonament. Tot de aici se poate face şi înscrierea. Play Pass funcţionează şi cu funcţia „family sharing”, deci conţinutul din abonament poate fi accesat de până la 6 conturi Google simultan.

Serviciul Play Pass este disponibil începând de săptămâna aceasta în Statele Unite ale Americii, cei interesaţi putând opta să îl testeze gratuit pentru 10 zile. Cei care se abonează înainte de 10 octombrie vor putea plăti doar 2 dolari pe lună (10 lei) pentru primele 12 luni de abonament. Cei care aleg să îşi facă abonament după data de 10 octombrie vor trebui să plătească 5 dolari lunar, acelaşi preţ pe care îl are şi abonamentul Apple Arcade.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult