Google Assistant poate acum să recunoască vocea utilizatorului, sporind acuratețea răspunsurilor oferite

24.04.2020
Google Assistant poate acum să recunoască vocea utilizatorului, sporind acuratețea răspunsurilor oferite

Google simplifică modul în care folosim comenzile vocale, introducând o nouă opțiune Voice Match care „învață” Google Assistant să recunoască timbrul vocii tale. Activând această opțiune, vei putea să pui întrebări rostind fraze complete, care nu încep neapărat cu expresia declanșatoare “Hey Google”.

Mai mult decât eliminarea expresiei de început, funcția Voice Match permite conectarea întregii experiențe Google Assistant la profilul tău de utilizator, încât să primești răspunsuri și informații personalizate chiar dacă dispozitivul cu care interacționezi mai este folosit și de alți membrii ai familiei.

Voice Match permite conectarea a până la șase persoane la un singur cont Google Assistant, fiecare primind rezultate personalizate atunci când folosește dispozitivul pentru comenzi vocale. Aceasta este doar una dintre caracteristicile nou introduse pentru a permite utilizatorilor Google Assistant să-și personalizeze asistentul digital personal.

O altă noutate este opțiunea de a ajusta cât de sensibil este Google Assistant la mediul înconjurător, deoarece acest lucru poate afecta sensibilitatea sa la folosirea expresiei Hey Google. Acest lucru este foarte important în spații publice deoarece permite activarea accidentală, de exemplu, când altcineva de lângă tine rostește cuvântul cheie pentru a trimite o comandă propriului smartphone. În următoarele săptămâni, Google va introduce și o nouă setare care va permite utilizatorilor să ajusteze sensibilitatea dispozitivelor smart speaker la folosirea expresiei Hey Google.

Deocamdată, toate aceste noutăți vor fi disponibile vorbitorilor de limbă engleză, alte limbi de circulație internațională urmând să fie adăugate pe parcurs.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News