Google Assistant îşi face debutul oficial şi pe dispozitive echipate cu versiuni mai vechi de Android, inclusiv tablete

14.12.2017
Google Assistant îşi face debutul oficial şi pe dispozitive echipate cu versiuni mai vechi de Android, inclusiv tablete

Lansat ca o exclusivitate pentru cumpărătorii de telefoane Pixel, serviciul Google Assistant poate fi instalat de acum şi pe telefoane echipate cu versiunea Android 5.0 Lollipop, sau mai noi. Nu au fost uitate nici tabletele cu Android, chiar dacă acestea pierd tot mai mult teren în faţa noilor modele smartphone echipate cu ecrane mari.

Pentru început, valul de lansări acoperă utilizatorii vorbitori de limbă engleză din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia, India şi Singapore, cât şi vorbitori de limbă spaniolă din Statele Unite, Mexic şi Spania. Lista este încheiată cu Japonia, Coreea de Sud, Brazilia, Germania şi Italia.

Funcţionalitatea este adăugată automat în urma unei actualizări aplicată componentei Google Play Services, însă este activată doar pentru utilizatorii care optează în mod explicit să o folosească, icon-ul Google Assistant apărând apoi în sertarul cu aplicaţii.

Din păcate, suportul pentru tablete se rezumă la utilizatorii care locuiesc în Statele Unite, vorbitori de limba engleză. Dacă în versiunea pentru smartphone Google Assistant este compatibil inclusiv cu versiunea Android Lollipop, în cazul tabletelor suportul începe de la versiunea Nougat 6.0.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult