Google Chrome adaugă suport pentru exportarea parolelor salvate şi în versiunea pentru iOS

18.04.2018
Google Chrome adaugă suport pentru exportarea parolelor salvate şi în versiunea pentru iOS

Disponibilă deja în versiunea pentru Android şi PC, opţiunea pentru salvare a parolelor într-un fişier separat este disponibilă acum şi în ediţia Chrome pentru iOS.

Una dintre funcţiile cele mai utile din browser-ul Chrome este cea care permite auto-completarea numelor de utilizator salvate anterior, împreună cu parolele asociate.

Pentru utilizatorii obişnuiţi să apeleze de fiecare dată la introducerea automată a datelor de autentificare, folosirea chiar şi temporară a unui dispozitiv care nu a fost autentificat în contul Google asociat cu parolele respective poate fi problematică. Desigur, acest neajuns poate fi rezolvat în mod elegant, configurând contul Google direct în browser-ul Chrome. Însă pentru situaţiile în care dorim să exportăm colecţia de parole într-un alt cont Google, sau pur şi simplu să păstrăm o copie de siguranţă a acestora pe un dispozitiv de stocare extern, noua opţiune pentru exportarea colecţiei de parole poate fi extrem de utilă.

Începând cu versiunea Chrome 66, utilizatorii de telefoane iPhone nu trebuie decât să-şi confirme identitatea folosind Touch ID sau Face ID, după care pot exporta parolele salvate într-un fişier .CSV pe care îl pot trimite mai departe ca ataşament în mesaje, sau păstra pe un suport de stocare extern.

Trebuie ştiut că fişierul rezultat nu este protejat, oricine putând obţine acces la parolele salvate încărcând fişierul în browser. Astfel, este important ca fişierul exportat să fie păstrat într-o locaţie sigură, sustragerea sa echivalând cu compromiterea tuturor conturilor de utilizator salvate anterior

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult