Google Chrome va elimina reclamele care consumă prea multe resurse

Autor: Adrian Popa 15.05.2020
Google Chrome va elimina reclamele care consumă prea multe resurse

Google Chrome nu va mai afișa reclamele care consumă multe resurse de sistem începând cu versiunea 86 a browserului. Aceasta va fi disponibilă în luna august, a transmis compania.

Potrivit Google, o reclamă este „grea” dacă folosește mai mult de 4 MB bandă de internet și utilizează mai mult de 60 de secunde de putere totală a procesorului.

Reclamele care încalcă regulile nu vor fi afișate pe o pagină, iar Chrome va pune în locul lor o căsuță goală cu mesajul „Ad removed” (trad. „Reclamă eliminată”).

Google a început să lucreze la această funcție în iulie 2019. Aceasta poate fi activată în distribuțiile Chrome Canary, la adresa chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention .

În apropierea momentului lansării, funcția va fi disponibilă în Chrome Beta. În versiunea publică a browserului, caracteristica va fi activată implicit, pe desktop și mobil.

Potrivit companiei, reclamele care consumă multe resurse afectează bateria dispozitivelor mobile, pun presiune pe rețelele de internet și „costă bani”.

Google a transmis că 0,3% dintre reclamele afișate astăzi pe internet sunt „grele”. Chiar dacă procentul este mic, acestea folosesc 27% din datele consumate de publicitate în browserul Chrome.

Google Chrome mai primește o îmbunătățire. Cel mai popular browser de internet din lume primește o funcție prin intermediul căreia utilizatorii pot grupa taburile.