Google Chrome va elimina reclamele care consumă prea multe resurse

15.05.2020
Google Chrome va elimina reclamele care consumă prea multe resurse

Google Chrome nu va mai afișa reclamele care consumă multe resurse de sistem începând cu versiunea 86 a browserului. Aceasta va fi disponibilă în luna august, a transmis compania.

Potrivit Google, o reclamă este „grea” dacă folosește mai mult de 4 MB bandă de internet și utilizează mai mult de 60 de secunde de putere totală a procesorului.

Reclamele care încalcă regulile nu vor fi afișate pe o pagină, iar Chrome va pune în locul lor o căsuță goală cu mesajul „Ad removed” (trad. „Reclamă eliminată”).

Google a început să lucreze la această funcție în iulie 2019. Aceasta poate fi activată în distribuțiile Chrome Canary, la adresa chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention .

În apropierea momentului lansării, funcția va fi disponibilă în Chrome Beta. În versiunea publică a browserului, caracteristica va fi activată implicit, pe desktop și mobil.

Potrivit companiei, reclamele care consumă multe resurse afectează bateria dispozitivelor mobile, pun presiune pe rețelele de internet și „costă bani”.

Google a transmis că 0,3% dintre reclamele afișate astăzi pe internet sunt „grele”. Chiar dacă procentul este mic, acestea folosesc 27% din datele consumate de publicitate în browserul Chrome.

Google Chrome mai primește o îmbunătățire. Cel mai popular browser de internet din lume primește o funcție prin intermediul căreia utilizatorii pot grupa taburile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult