Google Drive „va începe să ducă gunoiul”, în octombrie

16.09.2020
Google Drive „va începe să ducă gunoiul”, în octombrie
Foto: Profimedia Images

Serviciul de sincronizare și stocare de fișiere în cloud Google Drive primește o caracteristică cerută de utilizatori de mult timp. Fișierele care sunt în secțiunea Trash/Gunoi vor fi șterse automat după 30 de zile.

În acest moment, coșul de gunoi al serviciului trebuie golit manual. Caracteristica este deja disponibilă pentru fișierele partajate care ajung în Trash.

Adminii G Suite vor avea posibilitatea să restaureze datele timp de 25 de zile după ce le-au șters.

Schimbările vor fi implementate începând cu 13 octombrie, iar acestea vor fi disponibile pentru toată lumea în următoarele două săptămâni. Fișierele deja existente în coșul de gunoi vor fi șterse și ele automat după o lună, potrivit Google.

Citește și: Top cinci servicii cloud cu cea mai mare capacitate de stocare gratuită

Utilizatorii vor fi informați în legătură cu noua caracteristică începând cu 29 septembrie.

Lansat în aprilie 2012, Google Drive este unul dintre cele mai populare servicii cloud din lume, cu peste un miliard de utilizatori activi în fiecare lună.

Capacitatea de stocare gratuită oferită este de 15 GB. Pentru 14 lei/lună, utilizatorii au acces la abonamentul de 200 GB. Serviciul Google Drive oferă aplicații dedicate pentru toate sistemele de operare populare și nu include reclame. Platforma nu are restricții pentru dimensiunea fișierelor sau banda folosită.

Sursa: G Suite Updates

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult