Google elimină Android Auto pentru telefoane

19.08.2021
Google elimină Android Auto pentru telefoane

Google renunță la interfața Android Auto pentru telefoanele mobile. Compania încurajează acum utilizarea interfeței Assistant Driving Mode, o alternativă mai simplistă, care însă nu oferă acces la același tip de funcționalitate. Se pare că Google dorește acum ca funcțiile disponibile în Android Auto să fie utilizate exclusiv pe ecranul unei mașini compatibile, în timp ce Assistant Driving Mode să suplinească aceste funcții pentru cei care nu dețin un sistem infotainment compatibil.

Interfața Android Auto pentru telefoane este înlocuită cu Driving Mode

Pentru a clarifica, Google nu mai dorește utilizarea interfeței Android Auto pe telefoane. Atunci când aceasta este activată, butoanele devin mai mari și poți accesa doar anumite aplicații de pe telefon, compatibile cu acest mod de funcționare. De asemenea, ai acces rapid la unele capabilități rapide. Doar această componentă din Android Auto dispare odată cu această tranziție. Conectarea telefonului la sistemul de infotainment al unei mașini compatibile va oferi în continuare acces la interfața Android Auto.

Google dorește însă ca utilizatorii să folosească funcționalitatea Assistant Driving Mode, care afișează doar câteva scurtături la anumite funcții ale telefonului, precum navigație, apeluri sau mesaje și acces la contacte apelate des, locuri vizitate des sau redare de muzică.

Cei care încearcă să folosească aplicația Auto pe smartphone-urile lor vor fi îndrumați de acum către Driving Mode din Google Assistant. Nu pare să fie o coincidență nici faptul că această tranziție apare cu doar o lună înainte ca sistemul de operare Android 12 să fie lansat. Cel mai probabil, acela nu va mai permite instalarea aplicației Android Auto, având probabil funcționalitatea pentru mașini deja inclusă.

De altfel, chiar și Google spune că utilizatorii care foloseau interfețele Android Auto sau Android Automotive pe ecranele mașinilor nu vor fi afectați de această schimbare.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult