Google include serviciile Chat și Meet în aplicația Gmail, sperând că faima celui din urmă se va lipi și de cele două

14.08.2020
Google include serviciile Chat și Meet în aplicația Gmail, sperând că faima celui din urmă se va lipi și de cele două

Noua versiune Gmail, care integrează serviciile Google Chat și Google Meet, este oficială începând de astăzi.

Google nu a reușit să-și impună în fața consumatorilor două produse-cheie – platforma de mesagerie Chat și platforma de videoconferință Meet. Așa că le livra utilizatorilor de Android convertind aplicația Gmail într-un veritabil cal troian.

Mascată într-o revizie majoră adusă serviciului Gmail, manevra contopirii a două produse Google mai puțin reușite cu unul foarte popular intră deja în linie dreaptă. Consecința? Clientul Gmail devine puțin mai lent și mai congestionat cu noi elemente de interfață, rezultate din contopirea codului a ceea ce trebuia să fie alte două aplicații distincte.

Google

Gmail, în rolul de cal troian pentru Google

Strategia nu este nouă, Facebook folosind aceeași rețetă pentru „căptușirea” aplicațiilor Facebook și Messenger cu Rooms, o nouă platformă de mesagerie dezvoltată în grabă pentru a contra avântul unui rival neașteptat – Zoom.

În interfața pentru desktop, noua versiune a Gmail păstrează toate comenzile și funcțiile importante în locațiile obișnuite, adăugând în schimb multe alte butoane în părțile laterale și la partea de sus a interfeței e-mail. Bara laterală are acum secțiuni pentru persoane și camere de chat din Google Chat, precum și întâlniri pe care le-ați programat în Google Meet. Zona de mesaje a Gmail primește o interfață cu ecran separat, care poate face lucruri precum afișarea unei camere Chat sau chiar deschiderea unui document Google Doc în interiorul Gmail.

Pe mobil, aplicația Gmail primește o noul set de butoane la partea de jos a aplicației, permițând comutarea rapidă între serviciile Mail, Chat, Rooms și Meet.

Vestea bună este vă fuziunea propusă este opțională. Spre exemplu, serviciul Chat va apărea doar pentru organizațiile care au bifată această opțiune.

Deocamdată, modificările sunt operate doar în versiunea de Android, clientul Gmail pentru iOS rămânând la vechia formă, ceva mai aerisită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult