Google integrează serviciul Google Translate cu tastatura Gboard

03.03.2017
Google integrează serviciul Google Translate cu tastatura Gboard

Disponibilă deocamdată doar în versiunea de testare Gboard beta, funcţia de traducere permite convertirea în timp real a cuvintelor tastate într-o altă limbă la alegere.

Parte din prima versiune beta (Gboard beta 6.1), suportul Google Translate poate fi accesat folosind butonul inclus în interfaţa aplicaţiei. Acesta deschide o casetă suplimentară pentru text deasupra tastaturii virtuale, în care va apărea traducerea cuvintelor şi frazelor tastate.

Comparat folosirii unei aplicaţii separate pentru traducere sau a funcţiei “Tap to Translate” suportată deja de Google Translate, funcţia de traducere integrată oferită de tastatura Gboard beta ne permite să obţinem rezultatul dorit mai rapid, textul tradus apărând imediat în firul conversaţiei.

Printre noutăţile prezente în versiunea Gboard beta 6.1 se mai numără şi un nou selector pentru teme de interfaţă, separate pe 3 categorii, funcţie de predicţie a emoji-urilor şi un set lărgit de limbi suportate.

Tastatura Gboard beta poate fi descărcată din magazinul Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult