Google limitează funcţionalitatea accesoriului Chromecast

06.06.2017
Google limitează funcţionalitatea accesoriului Chromecast

Folosirea accesoriului Chromecast pentru streaming de conţinut video online pe ecranul televizorului nu va mai fi posibilă prin reţele Wi-Fi de tip mobile hotspot .

Dacă până acum, problema accesului la internet în spaţii unde nu există acoperire la reţeaua Wi-Fi putea fi rezolvată foarte uşor setând telefonul mobil în rolul de hotspot Wi-Fi, de acum această modalitate de conectare nu mai este posibilă, Google oprind compatibilitatea accesoriului Chromecast cu dispozitive de tip mobile hotspot.

Potrivit unui răspuns dat de un reprezentant al companiei, reţelele de tip mobile hotspot nu au fost niciodată suportate oficial cu accesoriul Chromecast, dispozitivul având nevoie de o reţea wireless securizată şi cu acces la internet pentru a funcţiona corespunzător.

Disponibilă până la versiunea 11.0.55 a componentei Google Play Services, compatibilitatea accesoriului Google Chromecast cu reţele de tip mobile hotspot poate fi păstrată setând telefonul mobil pentru a nu instala automat actualizările de Android. Măsura vine însă cu riscul omiterii unor actualizări de securitate importante şi în cele din urmă, pierderea compatibilităţii cu alte aplicaţii de Android care depind de versiuni mai recente ale librăriilor Google Play Services.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult