Google Maps, afectat de un bug „Searching for GPS”, afișat doar în interfața Android Auto

27.01.2023
Google Maps, afectat de un bug

O parte dintre utilizatorii care folosesc Google Maps în modul Android Auto reclamă apariția mesajului de eroare Searching for GPS, dezactivând funcția de navigare.

În lipsa unei explicații oficiale din partea echipei Google Maps, soluția temporară ar putea fi setarea telefonului astfel încât ecranul să rămână pornit pe întreaga durată a sesiunii Android Auto. Însă pentru utilizatorii care folosesc conectare wireless în locul cablului USB, remediul propus vine cu dezavantajul descărcării rapide a acumulatorului.

O altă posibilă soluție este bifarea manuală a permisiunilor acordate pe telefon aplicației Google Maps, schimbând opțiunea „only while using app” în „allow all the time”. O altă sugestie ar fi și debifarea opțiunii „Optimized battery usage”. Și cu aceste „remedii” consumul de baterie ar putea crește, mai ales în perioadele când nu folosești efectiv Google Maps, dar aplicația a rămas deschisă în fundal.

Alternativ, cei care se lovesc de această problemă ar putea comuta la alternativa Waze, disponibilă și în versiune Android Auto.

Aparent, problema raportată doar de câteva săptămâni ar putea fi consecința unei actualizări mai puțin reușite livrată de Google, ghinioniștii care se lovesc de acest bug apelând la forumul Google Suport pentru solicitarea unui remediu.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult